Fritz József
Fritz József aláírás
Pincészetünk évszázados családi hagyományokra épül. Őseink a jelenlegi Baden-Württemberg tartományban, Baden mellett található Würmersheim községből származnak, és dokumentáltan már 1635-től kezdve készítettek bort. Számunkra fontos a múlt, a sváb családi tradíciók tisztelete, éppen ezért folytatni szeretnénk a hagyományokat. Célunk, hogy a lehető legjobb minőségű borokat készítsük ezen a kitűnő adottságú területen.
Szőlőterületeink a Szekszárdi borvidéken, a különleges mikroklímájú Aranydomb dűlőn találhatóak. Az évek során megtapasztaltuk, hogy ez a terület méltán kapta az Aranydomb nevet, hiszen valóban “aranyat érő” borokat lehet itt készíteni. Ma 30 hektár egybefüggő területen gazdálkodunk, és boraink az elmúlt években rangos hazai és nemzetközi borversenyeken bizonyítottak. A világfajták mellett nagy hangsúlyt fektetünk a hazai fajtákra – mint a kadarka és kékfrankos -, mert véleményünk szerint tökéletesen kifejezik borvidékünk egyediségét.
A vendéglátás számunkra a borászattal szorosan összefügg. Várunk szeretettel minden borkedvelőt a Fritz Borházba, vagy ahogy mi nevezzük: a Fritz Tanyára. Legyen szó borkóstolóról gyertyafényes borszentélyünkben, egy kellemes sétáról aranydombi szőlőink közt, vagy egy ízletes vacsoráról földalatti pincevendéglőnkben, térj be hozzánk! Szállást is biztosítunk különleges, egyedi szobáinkban, illetve kisebb-nagyobb rendezvények szervezését vállaljuk.
Szeretnénk átadni neked is ezt az élményt, mert számunkra Tanya csak egy van!