Fehér Kadarka

Fehér KadarkaIntenzíven fűszeres illatvilágú, könnyed fehérbor, mely a kadarka szőlő első leeresztett mustjából készült reduktív eljárással, irányított erjesztéssel. Ízében szép savak kísérik végig minden kortyát, amely jól egészíti ki a fűszeres gyümölcsös jelleget.

Decsi Zöld Szagos

Decsi Zöld SzagosSzekszárdon az Aranydomb dűlőben termelt „Decsi Zöld Szagos” szőlőből készült irányított erjesztéssel. Zöldessárga színű, különlegesen intenzív virágos illatokkal. Kerek, zamat gazdag fantáziadús bor. Finom savai és nem komplex szerkezete teszi igazai Hungarikummá. A fajta-tulajdonos a Fritz Borház.

Fogyasztási hőmérséklet: 10 – 12 o C
Fehér húsokhoz, mártásos szárnyasokhoz, előételekhez javasoljuk!
Fogyasztási hőmérséklet: 8-12 o C
Szárnyasokhoz, zöldséges sültekhez, rostonsült halakhoz javasoljuk!

Fehér Kadarka

Fehér KadarkaIntenzíven fűszeres illatvilágú, könnyed fehérbor, mely a kadarka szőlő első leeresztett mustjából készült reduktív eljárással, irányított erjesztéssel. Ízében szép savak kísérik végig minden kortyát, amely jól egészíti ki a fűszeres gyümölcsös jelleget.

Fogyasztási hőmérséklet: 10 – 12 o C
Fehér húsokhoz, mártásos szárnyasokhoz, előételekhez javasoljuk!

Decsi Zöld Szagos

Decsi Zöld SzagosSzekszárdon az Aranydomb dűlőben termelt „Decsi Zöld Szagos” szőlőből készült irányított erjesztéssel. Zöldessárga színű, különlegesen intenzív virágos illatokkal. Kerek, zamat gazdag fantáziadús bor. Finom savai és nem komplex szerkezete teszi igazai Hungarikummá. A fajta-tulajdonos a Fritz Borház.

Fogyasztási hőmérséklet: 8-12 o C
Szárnyasokhoz, zöldséges sültekhez, rostonsült halakhoz javasoljuk!

Kékfrankos Rosé

Kékfrankos RoséKékfrankos szőlő mustjából készült reduktív eljárással. Világos pink színű, illata citrusos és málnás, üde gyümölcsösség jellemzi. Savai élénkek, finomak.

„Pink Párduc” Cabernet Rosé

„Pink Párduc” Cabernet RoséFiatalos és elképesztően lendületes bor, amely ízében és színében is dominánsan mutatja a fajták briliáns házasítási arányának összetettségét. Cabernet sauvignon és franc szőlők házasításából készült. Illatában és ízében gyümölcsösség és harmónia tükröződik. Ezt az eleganciát mi más is jellemezné jobban, mint a Párduc, mely könnyedségével és exkluzivitásával mindig mosolyt csal az arcunkra.

Fogyasztási hőmérséklet: 8-10 o C
Gyümölcssalátákhoz, salátákhoz és szárnyas sültekhez javasoljuk!
Fogyasztási hőmérséklet: 8-12 o C
Könnyű előételekhez és vad szárnyas ételekhez javasoljuk. Grill ételek nagyszerű kiegészítője.

Kékfrankos Rosé

Kékfrankos RoséKékfrankos szőlő mustjából készült reduktív eljárással. Világos pink színű, illata citrusos és málnás, üde gyümölcsösség jellemzi. Savai élénkek, finomak.

Fogyasztási hőmérséklet: 8-10 o C
Gyümölcssalátákhoz, salátákhoz és szárnyas sültekhez javasoljuk!

„Pink Párduc” Cabernet Rosé

„Pink Párduc” Cabernet RoséFiatalos és elképesztően lendületes bor, amely ízében és színében is dominánsan mutatja a fajták briliáns házasítási arányának összetettségét. Cabernet sauvignon és franc szőlők házasításából készült. Illatában és ízében gyümölcsösség és harmónia tükröződik. Ezt az eleganciát mi más is jellemezné jobban, mint a Párduc, mely könnyedségével és exkluzivitásával mindig mosolyt csal az arcunkra.

Fogyasztási hőmérséklet: 8-12 o C
Könnyű előételekhez és vad szárnyas ételekhez javasoljuk. Grill ételek nagyszerű kiegészítője.

Blauburger

BlauburgerAz aranydomb dűlőben termelt szőlőből készült irányított erjesztéssel, és 8 hónapos ászokhordós érlelést követően palackba kerülő könnyed, izgalmas vörösbor. Illatában friss piros gyümölcs és egy kis vargánya jellemzi. Ízében közepesen, a hosszú tannin koszorú mögött erdei gyümölcsös jegyek kerülnek a felszínre

Pinot Noir

Pinot NoirAz aranydomb lankái egy ilyen világfajtának is adhatnak egyediséget, kecsességet és újdonságot. Érett, zamatgazdag szőlőből, irányított erjesztéssel készült vörösbor. Szilva, érett meggy dominál, háttérben kávé, gomba, avar és fűszeresség jellemzi. Selymes, krémes bor, közepes testtel, szépen besimult tanninnal.

Fogyasztási hőmérséklet: 14-16 o C
Szárnyasokhoz, könnyed vadételekhez javasoljuk. Kitűnő kiegészítője házi sajtoknak és piros gyümölcssalátáknak.
Fogyasztási hőmérséklet: 16- 18 o C
Könnyű vadételekhez, pástétomokhoz, májas ételekhez javasoljuk.

Blauburger

BlauburgerAz aranydomb dűlőben termelt szőlőből készült irányított erjesztéssel, és 8 hónapos ászokhordós érlelést követően palackba kerülő könnyed, izgalmas vörösbor. Illatában friss piros gyümölcs és egy kis vargánya jellemzi. Ízében közepesen, a hosszú tannin koszorú mögött erdei gyümölcsös jegyek kerülnek a felszínre

Fogyasztási hőmérséklet: 14-16 o C
Szárnyasokhoz, könnyed vadételekhez javasoljuk. Kitűnő kiegészítője házi sajtoknak és piros gyümölcssalátáknak.

Pinot Noir

Pinot NoirAz aranydomb lankái egy ilyen világfajtának is adhatnak egyediséget, kecsességet és újdonságot. Érett, zamatgazdag szőlőből, irányított erjesztéssel készült vörösbor. Szilva, érett meggy dominál, háttérben kávé, gomba, avar és fűszeresség jellemzi. Selymes, krémes bor, közepes testtel, szépen besimult tanninnal.

Fogyasztási hőmérséklet: 16- 18 o C
Könnyű vadételekhez, pástétomokhoz, májas ételekhez javasoljuk.

Tanya Cuvée

Tanya CuvéeA két nemes szőlőfajta házasítását mélység, teltség és elegancia jellemzi. Szép tanninokkal, fiatalos lendülettel, és lágy bársonyos lecsengéssel rendelkező gyümölcsös bor. Alacsony tőketerhelés mellett különleges törődéssel készül.

Szekszárdi Kadarka

Szekszárdi KadarkaA Kadarka szőlő Szekszárd ősi fajtája, amely ismét kezdi elfoglalni méltó helyét a vörösborok között. Nyílt erjesztéssel készült, és részben nagy tölgyfahordóban érlelődött. Színe a fajtára jellemzően kicsit világosabb rubintvörös. Illata és íze a kadarkára jellemző fűszerességgel, kerek savakkal, harmonikusan lágy karakterű finom tanninokkal bír.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Pörköltekhez, egytálételekhez, grill szárnyasokhoz, és fűszeres zöldségekhez javasoljuk.
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Magyaros paprikás ételekhez, halászléhez, sült halakhoz javasoljuk.

Tanya Cuvée

Tanya CuvéeA két nemes szőlőfajta házasítását mélység, teltség és elegancia jellemzi. Szép tanninokkal, fiatalos lendülettel, és lágy bársonyos lecsengéssel rendelkező gyümölcsös bor. Alacsony tőketerhelés mellett különleges törődéssel készül.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Pörköltekhez, egytálételekhez, grill szárnyasokhoz, és fűszeres zöldségekhez javasoljuk.

Szekszárdi Kadarka

Szekszárdi KadarkaA Kadarka szőlő Szekszárd ősi fajtája, amely ismét kezdi elfoglalni méltó helyét a vörösborok között. Nyílt erjesztéssel készült, és részben nagy tölgyfahordóban érlelődött. Színe a fajtára jellemzően kicsit világosabb rubintvörös. Illata és íze a kadarkára jellemző fűszerességgel, kerek savakkal, harmonikusan lágy karakterű finom tanninokkal bír.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Magyaros paprikás ételekhez, halászléhez, sült halakhoz javasoljuk.

Szekszárdi Bikavér

Szekszárdi BikavérA szekszárdi Bikavér egy szabályzat alapján összeállított házasítás. Az alapborok 12-14 hónapig érlelődnek különböző nagyságú tölgyfahordóban. Házasítás után még fél évig együtt tartottuk nagy hordókban. Mély sötét színű, intenzív fűszeres illatú, hosszú, zamatgazdag harmonikus bor.

Összetétele: Kékfrankos, Kadarka, Cabernet, Merlot

Kékfrankos

KékfrankosMély rubin színű, finom savgerincű, hosszú bor, melyben a cseresznye, a meggy, és az aszalt szilva aromájának a karaktere fedezhető fel. Tanninjai nagyon finomak, bársonyosak. A termőhely adottságait, klímáját magán viselő bor.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C

Ételek tekintetében fűszeres- paprikás közepesen intenzív ízvilágú ételek kiegészítéseként, érlelt sajtokhoz, füstölt ételkülönlegességekhez ajánljuk.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Nehezebb szárnyas-ételek, vagy könnyű zöldséges sertés-ételek ideális kiegészítője.

Szekszárdi Bikavér

Szekszárdi BikavérA szekszárdi Bikavér egy szabályzat alapján összeállított házasítás. Az alapborok 12-14 hónapig érlelődnek különböző nagyságú tölgyfahordóban. Házasítás után még fél évig együtt tartottuk nagy hordókban. Mély sötét színű, intenzív fűszeres illatú, hosszú, zamatgazdag harmonikus bor.

Összetétele: Kékfrankos, Kadarka, Cabernet, Merlot

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C

Ételek tekintetében fűszeres- paprikás közepesen intenzív ízvilágú ételek kiegészítéseként, érlelt sajtokhoz, füstölt ételkülönlegességekhez ajánljuk.

Kékfrankos

KékfrankosMély rubin színű, finom savgerincű, hosszú bor, melyben a cseresznye, a meggy, és az aszalt szilva aromájának a karaktere fedezhető fel. Tanninjai nagyon finomak, bársonyosak. A termőhely adottságait, klímáját magán viselő bor.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Nehezebb szárnyas-ételek, vagy könnyű zöldséges sertés-ételek ideális kiegészítője.

Merlot

MerlotMély, sötét tónusú vörösbor, mely illatában hűen tükrözi a fajta jegyeit. Ízében bársonyos, gyümölcsös vonulat emeli ki a bor komplexitását. Finom tannin- és sav-szerkezet teszi megragadó borrá. Magas antioxidáns és polifenol szintje messze kiemelkedő szíverősítő érrendszeri hatású.

Cabernet Franc

Cabernet FrancSzép rubin színű, fajtajelleges intenzív érett illat, nagy ízgazdagság jellemzi. Gazdag cserzőanyagú, erdei aszalt-gyümölcsökre emlékeztető, finom lecsengésű, hosszú bor.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Paprikás sertés ételek és könnyű füstölt húsok kitűnő kiegészítője.
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Vad és szárnyas ételekhez javasoljuk. Olasz ételek kiemelt kísérője!

Merlot

MerlotMély, sötét tónusú vörösbor, mely illatában hűen tükrözi a fajta jegyeit. Ízében bársonyos, gyümölcsös vonulat emeli ki a bor komplexitását. Finom tannin- és sav-szerkezet teszi megragadó borrá. Magas antioxidáns és polifenol szintje messze kiemelkedő szíverősítő érrendszeri hatású.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Paprikás sertés ételek és könnyű füstölt húsok kitűnő kiegészítője.

Cabernet Franc

Cabernet FrancSzép rubin színű, fajtajelleges intenzív érett illat, nagy ízgazdagság jellemzi. Gazdag cserzőanyagú, erdei aszalt-gyümölcsökre emlékeztető, finom lecsengésű, hosszú bor.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Vad és szárnyas ételekhez javasoljuk. Olasz ételek kiemelt kísérője!

Kékfrankos Prémium

Kékfrankos PrémiumAz aranydomb dűlőben termett 1-1,2 kg tőketerheléssel, válogatott kézi szürettel, és hagyományos nyílt erjesztéssel készült prémium vörösbor. Első és másod töltésű kis barrique hordóban érleltük 16 hónapon át, és hordó szelekció után palackozzuk. Palackban minimum egy évig érleljük. Illatában az áfonya és az aszalt gyümölcs jegyek, ízében a kávé, a vanília bújnak meg az izgalmas pirosgyümölcs-nyitány mögött.

Cabernet Sauvignon Prémium

Cabernet Sauvignon PrémiumAranydomb-dűlőben termelt szőlőből 1 kg tőketerheléssel készült bor. Első és másodtöltésű kishordóban érleltük 16-18 hónapig. Érett, ereje teljében lévő bor hatását kelti már az illatban is. Elegánsan nem mindent mutat elsőre, fokozatosan érezteti az erejét, a tartalmasságát. Minden kortyában is vastag, masszív édeskés tanninokkal, sok feketeszederrel, áfonyával, némi alkoholos édességgel bír a korty végén. Masszív, mégis harmonikus bor

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Sertés-sültekhez és paprikás nehéz ételekhez ajánljuk. Kemencés és füstölt nehéz ételek kitűnő kiegészítője.
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Vöröshúsú robosztus ételekhez kiemelten ajánljuk. Kitűnő kiegészítője egy bélszínnek, akár angolosan, akár jól átsütve készítik, ez is mutatja a bor komplexitását és ízgazdagságát!

Kékfrankos Prémium

Kékfrankos PrémiumAz aranydomb dűlőben termett 1-1,2 kg tőketerheléssel, válogatott kézi szürettel, és hagyományos nyílt erjesztéssel készült prémium vörösbor. Első és másod töltésű kis barrique hordóban érleltük 16 hónapon át, és hordó szelekció után palackozzuk. Palackban minimum egy évig érleljük. Illatában az áfonya és az aszalt gyümölcs jegyek, ízében a kávé, a vanília bújnak meg az izgalmas pirosgyümölcs-nyitány mögött.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Sertés-sültekhez és paprikás nehéz ételekhez ajánljuk. Kemencés és füstölt nehéz ételek kitűnő kiegészítője.

Cabernet Sauvignon Prémium

Cabernet Sauvignon PrémiumAranydomb-dűlőben termelt szőlőből 1 kg tőketerheléssel készült bor. Első és másodtöltésű kishordóban érleltük 16-18 hónapig. Érett, ereje teljében lévő bor hatását kelti már az illatban is. Elegánsan nem mindent mutat elsőre, fokozatosan érezteti az erejét, a tartalmasságát. Minden kortyában is vastag, masszív édeskés tanninokkal, sok feketeszederrel, áfonyával, némi alkoholos édességgel bír a korty végén. Masszív, mégis harmonikus bor

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Vöröshúsú robosztus ételekhez kiemelten ajánljuk. Kitűnő kiegészítője egy bélszínnek, akár angolosan, akár jól átsütve készítik, ez is mutatja a bor komplexitását és ízgazdagságát!

Prímus Cuvée Prémium

Az aranydomb dűlőben alacsony tőketerhelésű szőlőből készült házasítás. A fajtaborok 225 l –es hordóban érlelődtek 14 hónapig. A házasítás után 5 hl-es hordóban fejlődtek.

Illatába és ízében is tükrözi a nevét: prímusz, tehát első. Gyönyörű kávés, nugátos, dohányleveles illatvilága, és vörös gyümölcsöktől duzzadó, mélyen égetett szarvasgombás íze teszi méltóvá a név használatára. Csak kiemelt évjáratokban készítjük.

Összetétel: Cabernet, Merlot Kékfrankos

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Sültek és közepesen nehéz ételek kísérőjeként javasoljuk. Kitűnő kiegészítője a hosszan érlelt sajtoknak és húsoknak.

Prímus Cuvée Prémium

Az aranydomb dűlőben alacsony tőketerhelésű szőlőből készült házasítás. A fajtaborok 225 l –es hordóban érlelődtek 14 hónapig. A házasítás után 5 hl-es hordóban fejlődtek.

Illatába és ízében is tükrözi a nevét: prímusz, tehát első. Gyönyörű kávés, nugátos, dohányleveles illatvilága, és vörös gyümölcsöktől duzzadó, mélyen égetett szarvasgombás íze teszi méltóvá a név használatára. Csak kiemelt évjáratokban készítjük.

Összetétel: Cabernet, Merlot Kékfrankos

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C
Sültek és közepesen nehéz ételek kísérőjeként javasoljuk. Kitűnő kiegészítője a hosszan érlelt sajtoknak és húsoknak.

Merlot Prémium

Merlot Premium PapilionSzekszárdi borvidék kedvelt fajtája, a hosszú napsütéses domboldalban nagyon jól érzi magát a szőlő.
Alacsony terhelésű tőkéken termeltük. A bort új tölgyfahordóban érleltük.
Mély rubin színű, tele rendkívül komplex illatokkal és ízekkel.
Finom savszerkezete és tanninjai, bársonyos lecsengése teszi felejthetetlenné. A borban hosszú évekre elegendő tartalom van.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C

Vöröshúsok és nehéz ételek komplexitásának kiemelésére, és étcsokoládés és pörkölt ízjegyek kihangsúlyozására javasoljuk. Kitűnő párosítás báránysteakhez vagy vadsültekhez.

Merlot Prémium

Merlot Premium PapilionSzekszárdi borvidék kedvelt fajtája, a hosszú napsütéses domboldalban nagyon jól érzi magát a szőlő.
Alacsony terhelésű tőkéken termeltük. A bort új tölgyfahordóban érleltük.
Mély rubin színű, tele rendkívül komplex illatokkal és ízekkel.
Finom savszerkezete és tanninjai, bársonyos lecsengése teszi felejthetetlenné. A borban hosszú évekre elegendő tartalom van.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C

Vöröshúsok és nehéz ételek komplexitásának kiemelésére, és étcsokoládés és pörkölt ízjegyek kihangsúlyozására javasoljuk. Kitűnő párosítás báránysteakhez vagy vadsültekhez.

Medicina Cuvée Prémium

Medicina Cuvée PrémiumAz aranydomb dűlőben alacsony tőketerhelésű szőlőből készült házasítás. A fajtaborok 225 l-es hordóban érlelődtek 18 hónapig. A házasítás után 5 hl-es hordóban fejlődtek tovább. Palackozás után minimum 1 év múlva hozzuk forgalomba.
Illatában pörkölt kávés, vaníliás, hordó fűszerek egészítik ki az érett piros gyümölcsöket. Van itt szamóca és málna, sőt feketeszeder és érett faeper is. Összetett, harmonikus bor. Jó hordóhasználat, szép savak, telt, dús tanninok. Van ereje, de jól megtervezett struktúrája is.
Az összetétele: Cabernet Franc, cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos, és Pinot Noir.
Hosszú ribizlis, keserű csokoládés zárás. Már szép, és hónapról hónapra szebb és elegánsabb lesz. Kismértékben gyógyszer – nagy mértékben orvosság a Fritz Borház Medicina Cuvée-je.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C

Sertés- és marha-ételekhez ajánljuk. Kitűnő kiegészítője a nehéz vadételeknek, legyen szó vaddisznópörköltről, vagy akár egy szarvas-sültről.

Medicina Cuvée Prémium

Medicina Cuvée PrémiumAz aranydomb dűlőben alacsony tőketerhelésű szőlőből készült házasítás. A fajtaborok 225 l-es hordóban érlelődtek 18 hónapig. A házasítás után 5 hl-es hordóban fejlődtek tovább. Palackozás után minimum 1 év múlva hozzuk forgalomba.
Illatában pörkölt kávés, vaníliás, hordó fűszerek egészítik ki az érett piros gyümölcsöket. Van itt szamóca és málna, sőt feketeszeder és érett faeper is. Összetett, harmonikus bor. Jó hordóhasználat, szép savak, telt, dús tanninok. Van ereje, de jól megtervezett struktúrája is.
Az összetétele: Cabernet Franc, cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos, és Pinot Noir.
Hosszú ribizlis, keserű csokoládés zárás. Már szép, és hónapról hónapra szebb és elegánsabb lesz. Kismértékben gyógyszer – nagy mértékben orvosság a Fritz Borház Medicina Cuvée-je.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 o C

Sertés- és marha-ételekhez ajánljuk. Kitűnő kiegészítője a nehéz vadételeknek, legyen szó vaddisznópörköltről, vagy akár egy szarvas-sültről.